Babymassage is een heerlijk ontspannen manier om spelenderwijs contact met je baby te maken. Massage straalt rust uit en is een liefdevolle aanraking, vol aandacht voor elkaar en creëert een gevoel van ontspanning en warmte. Massage heeft zowel emotioneel als lichamelijk een positieve werking, waardoor de baby zich in alle opzichten prettig gaat voelen. Tijdens de lessen zullen de praktijkvaardigheden babymassage geoefend worden, maar daarnaast staat in iedere les een thema centraal. De onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.: babymassage, til- en draagtechnieken, voorkeurshoudingen, ontwikkeling van de baby in het eerste levensjaar.

Voor wie is babymassage bedoeld?

De cursus is geschikt voor jonge ouders, die op deze wijze hun baby beter willen leren kennen en daardoor gerichter leren inspelen op de behoeftes van hun kind. De groepjes worden bewust klein gehouden, maximaal 5 ouders met hun baby, om een knusse en intieme sfeer te creëren en voldoende aandacht te kunnen besteden aan alle cursisten. De babymassage is tevens goed bruikbaar bij baby’s die veel huilen, buikkrampen hebben, onrustig zijn en zich overstrekken. Verder bij couveusebaby’s, geadopteerde en gehandicapte baby’s.

Door wie?

De cursus wordt gegeven door een daartoe specifiek opgeleide fysiotherapeut met de aantekening ‘Babymassage en inbakeren’.
– Emely Heijnen

Plaats en tijd

De lessen vinden plaats in de fysiotherapiepraktijk Antoniusveld in Medisch Centrum Antoniusveld.
De cursus bestaat uit 4 wekelijkse bijeenkomsten van 60-75 minuten en is geschikt voor baby’s vanaf 6 weken tot ongeveer 6 maanden. Dit is de leeftijd waarop de baby’s zich zelfstandig gaan omrollen en hierdoor zal de baby de massage minder goed toelaten.
De bijeenkomsten vinden plaats op woensdag- of vrijdagochtend om 9.00 uur, of op zaterdagochtend om 11.00 uur.

Kosten

De cursuskosten zijn €85,00 inclusief massageolie en cursusmap. Deelneemsters van ZwangerFit Antoniusveld krijgen 10% korting op de cursus. Helaas kunnen wij niet de mogelijkheid bieden een gemiste les in te halen, dit vanwege de bewuste keuze voor een kleine, intieme groep.

Aanmelding en informatie

Voor aanmelding en verdere informatie kunt u contact opnemen met Fysiotherapie Antoniusveld.
Tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar 0478-512296 of via email: zwangerfit@fysiotherapie-antoniusveld.nl

Aanmeldformulier babymassage

Download hier het aanmeldformulier: Aanmeldformulier Babymassage

Tip

De cursus Babymassage is ook erg leuk om cadeau te doen voor een babyshower of als kraamcadeau. Informeer naar de mogelijkheden!

Contactformulier


U kunt via onderstaand formulier contact met ons opnemen.

Let op: voor het maken van een afspraak dient u telefonisch contact met ons op te nemen: telefoonnummer 0478-512296

Uw vraag gaat over:
FysiotherapieZwangerfitHaptotherapieManuele therapieDeep dry needlingBabymassageHandtherapieAnders...

Openingstijden

Maandag - vrijdag7.00 uur - 18.00 uur
Zaterdag8.00 uur - 13.00 uur