De diagnose kanker heeft meestal ingrijpende gevolgen voor degene die ermee te maken krijgt. Naast de vaak zware en langdurige behandelingen kan de ziekte zelf grote invloed hebben op het sociaal en geestelijk functioneren. De ziekte en de medische behandelingen kunnen pijn, lymfoedeem, spierkrachtverlies en/of bewegingsbeperking, maar ook andere effecten zoals vermoeidheid, een andere lichaamsbeleving, angst en zelfs depressie tot gevolg hebben. Zowel lichamelijk als geestelijk kunt u dan minder dan vroeger.

Oncologie fysiotherapie is gericht op het behandelen van patiënten met kanker en na kanker. Het richt zich op de gevolgen van de ziekte zelf en op de gevolgen van de medische behandeling op het menselijk functioneren. Daarnaast spelen begeleiding en coaching een belangrijke rol bij de behandeling. De behandeling kan per fase van de ziekte verschillen. Een oefengroep voor iedereen die chemokuren krijgt, behandeld is voor kanker of met kanker moet leren leven waarvoor geen behandeling meer mogelijk is.

Samen gaan voor kwaliteit van leven

Doel: verbeteren van functioneren op fysiek, psychisch en sociaal gebied door middel van training.
SamenSterk is een oefengroep voor iedereen die behandeld is of behandeld wordt voor kanker.
Trainen is mogelijk tijdens en na behandeling, zowel in de curatieve fase (wanneer genezing mogelijk is) als in de palliatieve fase (wanneer de patiënt niet meer te genezen is). Trainen kan zowel individueel als in een kleine oefengroep met lotgenoten.

Doel van deze cursus

* Door middel van lichamelijke activiteit bijdragen aan het behoud en/ of verbeteren van kracht en conditie.

* In combinatie met psychosociale begeleiding en voedingsvoorlichting, het beheersbaar houden van het vermoeidheidsgevoel en daarmee het verbeteren van het welbevinden.

Programma

2x per week 1 uur trainen onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut. We trainen in een groep met maximaal 6 deelnemers. Eenmaal per maand is er de mogelijkheid om na de training gezamenlijk nog een kopje koffie of thee te drinken.

Naast het programma SamenSterk kunt u bij ons ook terecht voor Oncologische Fysiotherapie.De fysiotherapeutische behandeling richt zich op het behandelen van deze klachten, op het gebied van stoornissen, beperkingen in activiteiten en participatieproblemen.De overtuiging dat deze problemen vanzelf overgaan is een drempel om patiënten te verwijzen naar de fysiotherapeut, evenals onvoldoende kennis van de fysiotherapeutische behandelingsmogelijkheden.

Fysiotherapie bij mensen met kanker vraagt om veel kennis en ervaring bij de fysiotherapeut. Sinds enkele jaren is er een specialistische opleiding tot oncologie fysiotherapeut. Miranda de Vetter volgt op dit moment deze opleiding bij Avans+ in Breda. Daarnaast is Miranda aangesloten bij het FyNeOn netwerk. Dit is een netwerk van fysiotherapeuten, gespecialiseerd in de oncologie, die samen streven naar kwalitatief hoogwaardige zorg voor mensen met een oncologische aandoening en/of de gevolgen hiervan in alle fasen van deze ziekte. Het netwerk is actief in Noord-Brabant en Noord-Limburg.

Vergoeding: Als u een verwijzing van uw arts meebrengt worden de kosten meestal vanuit uw aanvullende verzekering vergoed. Voor meer informatie of aanmelding kunt u ook mailen: miranda.devetter@fysiotherapie-antoniusveld.nl

Contactformulier

U kunt via onderstaand formulier contact met ons opnemen. 

Let op: voor het maken van een afspraak dient u telefonisch contact met ons op te nemen: telefoonnummer 0478-512296.

Uw vraag gaat over:
FysiotherapieZwangerfitHaptotherapieManuele therapieDeep dry needlingBabymassageHandtherapieAnders...

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag07.00 - 18.00 uur
Zaterdag08.00 - 13.00 uur